Groninger Gebouwenenquête

zaterdag 29 mei 2010
timer 1 min
Prijzen voor Het Paleis en woningen Eimerslocatie.    

Cultuurhuis Paleis in het Ebbingekwartier van DAAD Architecten en de woningen op de Eimerslocatie in de wijk Hoornsemeer van Zofa zijn de beste gebouwen die het afgelopen jaar binnen de Groninger stadsgrenzenin zijn gerealiseerd. Vak- en een publieksjury waren unaniem.

 

 

De vakjury, die bestond uit Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal), Wilfried van Winden (WAM architecten) en Bouke Kapteijn (AT Osborne), was een nogal andere mening toegedaan. De jury zette het complex van woningen op de Eimerslocatie op de eerste plaats, omdat 'de architect samen met de bewoners erin geslaagd is tot een optimistisch en opmonterend ontwerp te komen dat tot in elk detail is doordacht en uitgewerkt', aldus het juryrapport dat vanaf zaterdag 26 juni te vinden is op www.dagvandearchitectuurgroningen.nl. Op twee kwam voor de jury de nieuwe Faculteit Levenswetenschappen.

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel