Geprefabriceerde ruimte

zondag 2 mei 2010
timer 1 min
Het vak van de architect wordt al decennia lang bepaald door technische vernieuwing. Gebouwen van Jean Prouvé, Richard Buckminster Fuller of Le Corbusier zijn ondenkbaar zonder nieuwe bouwtechnieken. De architect is dan ook al lang niet meer een creatieveling die ideeën, tekeningen en schetsen produceert, maar – idealiter – een vakman met kennis van materialen, bouwtechnieken, het bouwproces en de kansen die techniek biedt voor het ontwikkelen van ruimtelijke ideeën en concepten.

Voorwaarde is dat de architect zijn persoonlijke denkproces integreert in de interdisciplinaire samenwerking met de andere partijen. Dit zodat het ontwerp wijzigingen gedurende de uitvoerings- en gebruiksfase moeiteloos kan opnemen. Dat is noodzakelijk omdat de hedendaagse context, bouwtechnieken, en trends zo snel wisselen. Architectuur wordt meer en meer een persoonlijk en op maat gemaakt product. Nieuwe bouwtechnieken, materialen en bouwmethoden verrijken de ruimtelijke vocabulaire, omdat zij meer en betere mogelijkheden geven om ruimte te maken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel