Bouw op eigen initiatief

zondag 2 mei 2010
timer 2 min
Er komt steeds meer ruimte voor eigen initiatieven uit de bouw. Overheden en professionele opdrachtgevers staan meer dan ooit tevoren open voor Unsollicited Proposals – in goed Nederlands Eigen Initiatieven – van marktpartijen. Begin dit jaar is de nieuwe handleiding Bouw op Eigen Initiatief verschenen, samengesteld door Verkeer & Waterstaat, VROM, Prorail, Provincie Gelderland, Regieraad Bouw en Bouwend Nederland. Misschien wel één van de meest aansprekende voorbeelden van een Eigen Initiatief is Amfora, de duurzame multifunctionele ondergrondse stad die Strukton aan Amsterdam aanbiedt. Komt dat zien op 8 april in Carré!

Natuurlijk, de wereld is niet veranderd na een geslaagde topconferentie waar de top van opdrachtgevend (RWS, RGD, Prorail, provincies, waterschappen) en bouwend Nederland aanwezig was, maar een goed gevoel gaf het wel. Op de bijeenkomst op 28 januari georganiseerd door Strukton en Bouwend Nederland was iedereen het er over eens dat initiatieven uit de markt van grote waarde kunnen zijn voor de samenleving. Als de markt zelf aan de slag mag met de vraagstukken van de overheid, komen er tien tegen één betere, snellere en duurzamere oplossingen in het verschiet dan de opdrachtgever zelf zou kunnen bedenken. Projecten kunnen eerder, sneller en tegen een scherpe prijs of met grote meerwaarde worden uitgevoerd als de bedrijven die het maken worden betrokken vanaf de eerste ideeën.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel