Artikel

Product: verkeer.nu, één platform voor verkeersmanagement

Wegbeheerders zijn binnen hun beheergebied verantwoordelijk voor de doorstroming, het milieu en de veiligheid. Het is van groot belang om hierop te monitoren en te sturen. Er is steeds meer informatie beschikbaar, maar op dit moment is deze informatie verspreid over verschillende systemen. Verkeer.nu, het verkeersmanagementplatform van Vialis, zorgt voor een duidelijk overzicht dat de wegbeheerder kan helpen met een betere beschikbaarheid in zijn beheergebied én een betere doorstroming.

Verkeer.nu helpt verkeersprofessionals aan krachtige tooling en verschaft hiermee het benodigde inzicht om effectief verkeersmanagement uit te kunnen voeren. Het platform onderscheidt zich door een moderne en intuïtieve interface waarmee op een snelle en gebruiksvriendelijke wijze verkeersmanagement met bijvoorbeeld verkeersregelinstallaties (VRI’s) uitgevoerd kan worden.

 

Naast dat het altijd en overal veilig online bereikbaar is, geeft het ook realtime inzicht in de actuele regel- en foutstatus van een VRI. Ook is het mogelijk om storingen in de VRI realtime te ontvangen en in te zien. Dit gebeurt door middel van storingsmeldingen per e-mail of sms naar de wegbeheerder óf de onderhoudspartij. Daarnaast is er de mogelijkheid om live mee te kijken met de VRI en kunnen gebruikers de parameters van de VRI inzien en wijzigen. In het systeem is het bovendien mogelijk om bestanden te koppelen aan VRI’s, zodat altijd de meest recente gegevens voor handen zijn.

Verkeer.nu: nu ook op maat

Verkeer.nu wordt vaak door middelgrote en grote gemeenten ingezet, maar vanaf nu is verkeer.nu ook beschikbaar voor de kleinere gemeenten. Bij kleinere gemeenten is de investering in een verkeersmanagementplatform namelijk moeilijker te verantwoorden. Vialis doorbreekt deze trend met verkeer.nu op maat, zodat het ook voor de kleinere gemeenten haalbaar is om gebruik te maken van dit verkeersmanagementplatform. 

 

Verkeer.nu is op maat, flexibel en persoonlijk, afgestemd op behoeftes, voorspelbaar en ook een sociaal platform.

 

Dit artikel is verschenen in Verkeer in Beeld 04/2017.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel