Artikel

Parkeervergunningen op maat

Een persoonlijke App, die het parkeren voor u regelt. Een parkeervergunning met betalen naar gebruik. En het vervangen van de blauwe zone door een vergunning met eerst een X-aantal uren gratis parkeren en daarna betaald parkeren. Samen met een grotere rol voor de Internet of Things en de zichzelf parkerende BMW zijn dat de voornaamste trends, die Ton van Puffelen, directeur Desyde, ziet.

Volgen Van Puffelen is een van de voornaamste trends dat we steeds meer toegaan naar auto’s die zelf gaan parkeren. “Dat wordt tevens mogelijk door de Internet of Things. Daarmee kun je de auto zo instellen, dat hij vanzelf gaat parkeren wanneer hij stilstaat. Momenteel kun je met de smartphone in je auto al veel doen, straks kun je je voorstellen dat je de technologie die je nu gebruikt om te bellen in je auto, ook gebruikt om te parkeren. Ideaal zou het zijn als diezelfde technologie ook voorzien zou zijn van informatie over vrije parkeerplaatsen in de buurt van de bestemming, maar die informatie is momenteel nog niet beschikbaar.” Van Puffelen is een groot voorstander van de zichzelf parkerende auto: “Je weet dat dan aan alles gedacht wordt, zoals beschikbaarheid, parkeerrechten en tijdsduur. Mensen kunnen nog wel eens iets vergeten. Dat gebeurt straks niet meer. Met als gevolg dat ook het aantal naheffingen zalafnemen. De samenwerking tussen Parkmobile en BMW is daar een goed voorbeeld van. We hebben momenteel nog zo’n 9 miljoen auto’s die nog niet zo ingericht zijn.”

 

Dit artikel is gepubliceerd in magazine PARKEER24, editie december 2016. Download gratis het artikel om verder te lezen.

 

Parkeervergunningenopmaat.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel