Artikel

Parkeerdata en het betalen voor parkeren

Het verzamelen en ontsluiten van parkeerdata en het betalen voor parkeren zijn de voornaamste thema’s de komende jaren, vindt Ed van Savooyen, partner bij Spark. Van de data gaan we de komende jaren veel plezier krijgen, verwacht Van Savooyen. Bij het tweede thema wil hij het betaalvraagstuk en het reguleringsvraagstuk uit elkaar halen.

Van Savooyen ziet dat er momenteel verschillende ontwikkelingen zijn, die een invloed hebben op het verplaatsingsgedrag en het parkeervraagstuk. Allereerst door de veranderende ‘mens’. Zoals demografisch: “Dan denk ik aan vergrijzing, verzelfstandiging van mensen en reurbanisatie. Maar ook aan de veranderingen in het woon-, werk-, leef- en recreatie- en winkelgedrag van mensen”. Daarnaast technologisch. “Je ziet auto’s veranderen in vorm en omvang. En ze gaan op andere krachtbronnen rijden (elektrisch, waterstof), de opkomst van elektrische fietsen en natuurlijk de mogelijke komst van zelfrijdende auto’s in de verre toekomst en – nu al – modules met zelfparkerende auto’s.”

 

Dit artikel is gepubliceerd in magazine PARKEER24, editie december 2016. Download gratis het artikel om verder te lezen.

 

Parkeerdataenbetalenvoorparkeren.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel