Artikel

Megaproject: plan voor houten wolkenkrabber in Tokio

Het houtbedrijf Sumitomo Forestry Co bestaat in 2041 maar liefst 350 jaar. Het bedrijf wil het jubileum luister bijzetten met een waanzinnig plan: de bouw van een houten wolkenkrabber van 350 meter hoog in Tokio.

Luchtfietserij of niet, het idee van het bedrijf is om ’s werelds hoogste houten toren te bouwen. Het gebouw moet bestaan uit 70 verdiepingen, de kosten van het zogeheten W350-project bedragen ongeveer 5,5 miljard dollar. Het is de bedoeling dat de toren, die voor 10 procent bestaat uit staal en voor de rest grotendeels uit hout, wordt bedekt met groen. ‘Steden maken als bossen’, schrijft het bedrijf bij de lancering van het plan.

 

Bij het ontwerp van het interne raamwerk wordt rekening gehouden met de hoge seismische activiteit in Japan. Het gebouw, met een vloeroppervlak van 455.000 vierkante meter, moet plaats bieden aan appartementen, kantoren en winkels. Geschat wordt dat het 185.000 kubieke meter hout zal kosten om de volledige structuur te voltooien. Het is de bedoeling dat de bouw aanvangt in 2041.

Deel dit artikel