Artikel

Steeds meer scholen kiezen voor aardgasvrij

Gasloos bouwen is helemaal van deze tijd. Ook scholen die met renovatie of nieuwbouw bezig zijn, kiezen steeds vaker voor aardgasvrij. Een duurzame keus die met de modernste technieken binnen handbereik is.

Een belangrijk item als het gaat om een gasloze en energieneutrale school, is de klimaatbeheersing. In een traditionele situatie maakt dit een wezenlijk onderdeel uit van het energieverbruik. Toch moet het binnenklimaat goed geregeld zijn; het heeft grote invloed op het welbevinden en de gezondheid en prestaties van leerlingen en leerkrachten. Bovendien zijn er eisen aan verbonden.


Het zogenaamde Scholen˚Concept is een voorbeeld van een oplossing die het mogelijk maakt om het energieverbruik tot een minimum te beperken. Toepassing in energieneutrale scholenbouw is daarom heel geschikt. Door integratie met een warmtepomp werkt het systeem (ook) gasloos. 


Het Scholen°Concept is een product van de firma
Klimaatgroep Holland, die specialist is op dit gebied en voorloper als het gaat om de modernste technieken. Het bedrijf ontwikkelt eigen concepten en kan daardoor snel anticiperen op de hedendaagse ontwikkelingen en dit in de markt zetten.Honderden scholen zijn hier reeds getuige van. 


Het bedrijf heeft het lef getoond om bij nieuwbouw van scholen geen installaties op aardgas meer te leveren. Ook bij renovatie van schoolgebouwen zijn er volop mogelijkheden. Daaruit blijkt visie: een duurzame en toekomstgerichte oplossing bieden.Het Scholen°Concept verwarmt, koelt en ventileert decentraal en vraaggestuurd op basis van CO2. Geheel automatisch en alleen bij aanwezigheid.Energieverspilling wordt hierdoor voorkomen. 


Alle installaties worden op afstand beheerd, via aansluiting op een meldkamer. Zo worden de prestaties van de installatie 24/7 gemonitord en indien nodig bijgesteld. Dit borgt een optimale werking bij een minimaal energieverbruik.De praktijkvoorbeelden getuigen van mooie gasloze, frisse scholen die naar volle tevredenheid draaien. 

 

Meer informatie: klimaatgroepholland.nl

Deel dit artikel