Artikel

Pixel: luxueus wonen en werken in Abu Dhabi

Het woningbouwproject Pixel moet het nieuwe hart van hoofdstad Abu Dhabi van de Verenigde Arabische Emiraten worden. Het ontwerp van architectenbureau MVRDV voorziet in 76.000 vierkante meter winkels, kantoren, gemeenschappelijke ruimten en 480 appartementen van diverse grootte.

Het project is onderdeel van een grootschalige ontwikkeling op districtsniveau. Pixel moet het nieuwe hart van Abu Dhabi worden. Pixel, gelegen aan het strand, is de aanzet tot nieuwe buurten en gemeenschappen, een nieuwe manier van leven en werken. Het project combineert werk, wonen en verschillende levensstijlen rond een autoluw plein. De voltooiing wordt verwacht in 2020.

Appartementen bovenin de torens

Pixel bestaat uit zeven slanke en middelhoge torens en biedt ruimte aan detail, kantoren, co-working en gemeenschappelijke ruimtes. Bovenin de gebouwen bevinden zich de 480 appartementen van diverse maten. De appartementen variëren van luxueus tot ingericht voor de millennial-generatie. Alle torens zijn zo ontworpen dat ze reageren op de zon. Vanaf het plein kunnen mensen zich begeven naar het aangrenzende stad, de boulevard, jachthaven en het gebied The Artery, dat meer richting de stad ligt.

 


Credit: MVRDV

 


Credit: MVRDV

Deel dit artikel