Agenda

Masterclass Prettige Plekken - Utrecht

De openbare ruimte speelt een grote rol in het dagelijks leven van mensen en de aantrekkelijkheid van steden. Een prettige en bruikbare openbare ruimte is essentieel voor de leefbaarheid van steden en draagt bij aan gezondheid, duurzaamheid en een aantrekkelijke woon- en werkomgeving.

Omdat er weinig informatie ‘bij elkaar’ bleek te zijn over de relatie tussen gebruik en ontwerp en inrichting van 'openbare ruimte' hebben Rosemarie Maas en Kyra Kuitert, gebaseerd op eigen werk, literatuur- en locatieonderzoek en de input van een brede expertgroep, het boek Prettige Plekken - Handboek Mens & Openbare Ruimte geschreven. Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 

Op 17 mei 2019 wordt voor de vierde keer de masterclass Prettige Plekken georganiseerd. Tijdens deze masterclass komen de (ontwerp)principes uit het handboek aan bod die u helpen hoe u succesvolle openbare ruimtes maakt. Op verschillende locaties leert u kijken door de bril van (verschillende type) gebruikers. Er is genoeg ruimte voor eigen casussen, vragen en discussie. Reserveer vandaag nog uw plek. Ga voor meer informatie en om u aan te melden naar www.prettigeplekken.nl.

 Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel