Agenda

Biobased Bouwen, van marge naar mainstream

Biobased bouwen komt er aan en gaat de bouwsector ingrijpend veranderen. De overgang van een lineaire naar een circulaire economie vereist een revolutionaire aanpak in de bouw. Dat benadrukte Taskforce-voorzitter Bernard Wientjes onlangs nog bij de overhandiging van het eerste exemplaar van De Bouwagenda. De bouw moet zichzelf gaan vernieuwen om de grote maatschappelijke doelstellingen van de komende jaren te halen, aldus Wientjes. En daarom kijkt iedereen nu naar biobased bouwen.

Wat betekent die omslag naar biobased bouw voor de bedrijfstak? Wat kan er nu al? En: is biobased bouwen geen bedreiging voor het bedrijfsrendement? Deze en andere urgente vragen staan centraal tijdens het congres The Biobased (R)evolution op 12 mei in de Koepelhal in Tilburg. Het congres informeert u over the state of the art in biobased bouwen en geeft handreikingen om nu al met biobased bouwen aan de slag te gaan, in ontwerp, in uitvoering en in beheer.

Programma

Het programma staat in het teken van twee ronden parallelsessies. Vier thema's komen aan de orde: materialen, processen, architectuur en business cases. Over deze thema's wordt u bijgepraat door experts in biobased bouwen. En mis de Biobased Boulevard niet, een expositie van biobased materialen. Concreet, praktisch, om morgen al mee te beginnen.


Enkele highlights:

  • 10.35 - 10.45 Opening door Diederik Zijderveld en Robert Kint
  • 10.45 - 11.15 Keynote Paul de Ruiter: Corporates creëren momentum voor duurzaamheid
  • 11.45 - 12.30 Paneldiscussie: van marge naar mainstream
  • 13.15 - 14.00 Pitches door studententeams Ecoweek
  • 15.15 - 16.15 Keynote Jouke Post: opschalen naar brede bouwstroom
  • 16.15 - 16.30 Doorbraak biobased bouwen. Het toekomstperspectief - Paul Rüpp en Bert Pauli
  • 16.30 - 16.45 Uitreiking publieksprijs Ecoweek projecten
  • 16.45 - 17.00 Wrap up en afsluiting door Atto Harsta
  • 17.00 - 18.00 Netwerken over biobased bouwen en borrel

ECOWEEK

The Biobased (R)evolution sluit aan op de ECOWEEK, een internationaal evenement voor (landschaps)architecten, ontwerpers en ingenieurs. Dit jaar is Tilburg gastheer van de ECOWEEK. Gedurende de week zijn teams van studenten uit de hele wereld actief in Tilburg met biobased projecten, verspreid door de stad. Tijdens The Biobased (R)evolution is in de Koepelhal een overzichtstentoonstelling van hun projecten ingericht.

Pitches studententeams

Teams van studenten presenteren op 12 mei in pitches van elk vijf minuten hun ECOWEEK-project. Toeschouwers brengen op basis van de pitches een stem uit welk project hun voorkeur heeft. Aan het eind van de dag vindt de uitreiking plaats van de publieksprijs voor het beste ECOWEEK-project.


12 mei 2017 | Koepelhal Tilburg | 9.30 - 18.00 uur
Meer informatie en/of aanmelden »

Deel dit artikel