Agenda

Masterclasses schijnen licht op Omgevingswet

Overheden werken vanaf 2021 met de nieuwe Omgevingswet, die meer flexibiliteit moet bieden om gebieden en leefomgeving te verduurzamen. De vernieuwde manier van werken vereist een andere manier van samenwerken met ketenpartners en informatievoorziening. Reden te meer om tijdig kennis te delen over dit actuele onderwerp. Om die reden zoomen drie masterclasses in op duurzame gebiedsontwikkeling, gezond leefklimaat, klimaatverandering en de Omgevingswet.

Tijdens de bijeenkomsten, die plaatsvinden tijdens Building Holland 2018 van 17 tot en met 19 april in de RAI Amsterdam, zijn er zowel plenaire sessies als werksessies. Onder anderen Ingrid Post, Arjan Bregman, Lot van Hooijdonk en Tycho Lam maken onderdeel uit van het programma.


Er worden diverse onderwerpen behandeld tijdens de masterclasses. Zo presenteert Post over de Nationale Omgevingsvisie. Ze behandelt hierbij slimme combinaties en noodzakelijke keuzes voor de inrichting van de fysieke leefomgeving van Nederland. Daarnaast vertelt ze over de vier strategische opgaven die samenhangen met de visie, waaronder de ambities om een duurzame, concurrerende en klimaatbestendige omgeving te creëren. Bregman gaat in op de regels van de Omgevingswet voor het bevorderen van duurzaamheid. Ook waarschuwt hij voor juridische beperkingen en mogelijke valkuilen.

Aan de slag!

De werksessies worden onder andere geleid door Ballast Nedam Development-directeur Onno Dwars, die deelnemers meeneemt in de gemaakte keuzes om als eerste ontwikkelaar alleen nog nieuwbouw te ontwikkelen zonder gasaansluiting. Daarnaast wordt u in de masterclass meegenomen in de eerste stappen in een cyclisch proces waarin we gezamenlijk werken aan de toekomst van Nederland. Interactie is een belangrijk onderdeel van de werksessies, waarbij discussie rondom kansen en oplossingen van deelnemers in het middelpunt staat.

Direct inschrijven

Bekijk de pagina met meer informatie over de masterclasses en schrijf u direct in. De masterclasses vinden plaats tijdens Building Holland 2018 in de RAI Amsterdam.

Deel dit artikel