Agenda

Vakbeurs Renovatie

In het Klimaatakkoord heeft Nederland zich gecommitteerd aan een welhaast onmogelijke opgave: in 2050 moeten de gebouwde omgeving klimaatneutraal zijn. Om die ambitie te kunnen waarmaken moeten er jaarlijks 200.000 woningen en 14.000 kantoorgebouwen onder handen worden genomen.

Dat zijn aantallen waar in de huidige overspannen woningbouwmarkt - met zijn enorme materiaal- en personeelstekorten en de almaar stijgende prijzen - alleen maar van gedroomd kan worden. Sterker nog: in het huidige tempo worden zelfs de tussendoelen niet gehaald. Want 80 procent van de kantoren voldoet nog niet aan de eis om in 2023 minimaal over energielabel C te beschikken. En woningcorporaties zullen hun huizen niet in 2020 - zoals afgesproken - maar hooguit pas in 2030 van een energielabel B kunnen voorzien.

Sneller, goedkoper en met minder overlast

Er moet dus iets gebeuren. Want hoe kan de enorme renovatie-opgave waarvoor de Nederlandse bouw- en installatiesector zich geplaatst ziet worden gehaald? Hoe kan het tempo omhoog? Hoe bouwen we sneller, goedkoper en efficiënter en met minder overlast? Op al die vragen is een antwoord te vinden tijdens de vijfde editie van de vakbeurs Renovatie, van 23 tot en met 25 mei in de Brabanthallen in Den Bosch.

Deel dit artikel