Nooit meer het laatste nieuws missen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief:  www.stedebouwarchitectuur.nl/nieuwsbrief

Ruimte voor innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren. Met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is ook terug te vinden in de serie hot topics die aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur voorafgaat.  

#1 van 2017: Bouw & Zorg

Met onder meer:

 • Interview met Rijksbouwmeester Floris Alkemade
  "Als ik zie hoe architecten en ontwerpers de crisis zijn doorgekomen, vind ik dat echt zorgwekkend. De beroepsgroep is bijna gehalveerd." Floris Alkemade wil dat architecten zich op urgente vragen gaan richten, zoals de opgave voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning. Hij richtte de ontwerpprijsvraag WHO CARES op, met het vizier op de Nederlandse woonwijken.
   
 • Hot topic: Superlofts
  Mark Koehler Architects ontwikkelde collectieve gebouwen met lofts van 6 meter hoog. Bewoners bepalen zelf de indeling, grootte en het ontwerp. "Een superloft kan een microloft zijn, maar ook een penthouse," aldus David Klinkhamer van het architectenbureau.
   
 • Een sexy woonaanpassing
  "Jonge ouders zetten de kaarsen buiten handbereik en plaatsen traphekjes om te voorkomen dat hun kinderen van de trap vallen. Zo'n praktische blik op de woning is minder vanzelfsprekend bij het ouder worden," aldus Netty van Triest (Platform 31) en Jutta Hinterleitner (BNA Onderzoek). Dit was de aanleiding voor de website 'Langer thuis in eigen huis', met 65 oplossingen voor 6 woningtypes.
   
 • Top 10 voorbeeldige woonzorgprojecten
  Gasthoofdredactrice Daniëlle Harkes, van Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, maakte voor deze editie een selectie van 10 woonzorgprojecten met oog voor de omgeving, bijvoorbeeld door voorzieningen in de wijk te halen of door de buurt te ontsluiten met een speciale winkelroute.

Dit nummer lezen

Deze editie verschijnt op 24 maart 2017. U kunt dit nummer downloaden in  onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform?  Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl
Kosten: €25,- (exclusief BTW en verzendkosten)