Ruimte voor innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren. Met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is ook terug te vinden in de serie hot topics die aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur voorafgaat.  

Stedebouw & Architectuur thema Gevels & Daken

Met onder meer:

 • Overijssel stimuleert natuurinclusief bouwen
  Laura van Heeswijk is strategisch adviseur natuur en duurzaamheid bij de provincie Overijssel. Zij legt precies uit wat natuurinclusief bouwen is, om welke bouwkundige maatregelen het gaat en komt met een voorbeeldproject in Deventer. 
   
 • Depot Museum Boijmans van Beuningen wordt een icoon
  Het schaalvormige glazen spiegelende gebouw wordt een eye catcher in het museumpark van Rotterdam. MVRDV won de prijsvraag voor het nieuw te bouwen depot met een zeer uitdagend ontwerp. 'De gevel is niet alleen speciaal vanwege de vorm, maar ook vanwege de inbraakwerendheid.'  
   
 • Raadhuis Freiburg baart opzien met low tech zonnegevel
  Het ellipsvormige raadhuis van de Duitse stad, ontworpen door architect Christoph Ingenhoven, is goed voor een surplus aan energie dankzij low tech duurzaamheid en PV-panelen rondom. 
   
 • De katern Brand/Veiligheid 
  In de katern over brand/veiligheid gaat het onder andere over de veilige wijk van de toekomst, sociale veiligheid en verlichting en branveilig ontwerpen. 

Dit nummer lezen

Deze editie verscheen op 6 juli 2018. U kunt dit nummer downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform? Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl
Kosten: € 25,- (exclusief BTW en verzendkosten)