12 okt | Amsterdam | MKBA voor iedereen!? Hét kennis- en inspiratie evenement voor professionals uit het sociale- én fysieke domein die werken met, of belangstelling hebben voor het MKBA-instrument.

Ruimte voor innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren. Met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is ook terug te vinden in de serie hot topics die aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur voorafgaat.  

#4 van 2017: Gevels & Daken

Met onder meer:

 • Interview met Ulrick Knaack, hoogleraar Design of Construction aan de afdeling Bouwkunde van de TU Delft
  "De gevel als product: flexibel, simpel en demontabel," aldus Ulrich Knaack. Volgens de hoogleraar liggen de uitdagingen voor de gevel onder andere bij de integratie van energieopwekking en -opslag.
   
 • Hot topic: de oudervriendelijke stad en andere trends
  Trendstudies zijn en blijven altijd een hachelijke zaak, maar voor een aantal zaken kunnen we met grote zekerheid in de nabije toekomst kijken. Platform31 bracht onlangs een groot aantal stedelijke trends in kaart.
   
 • Lessen leren uit brand Grenfell Tower
  "De ramp is te groot en te ernstig om nu niets te doen." Wij maakten een rondgang langs vijf Nederlandse brandveiligheidsexperts over wat we kunnen leren van de brand en, belangrijker nog, hoe we zoiets kunnen voorkomen.
   
 • Bicycle architecture in Utrecht: dakfietsroute Overschool
  Fietsen over het tuindak van een school en dan op negen meter hoogte het Amsterdam-Rijnkanaal over. Dat kan in Utrecht. Hier is, aan de rand van de wijk Oog in Al, sinds mei dit jaar de Dafne Schippersbrug geopend.

Dit nummer lezen

Deze editie verscheen op 7 juli 2017. U kunt dit nummer downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform? Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl
Kosten: €25,- (exclusief BTW en verzendkosten)


Open modal