Nooit meer het laatste nieuws missen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief:  www.stedebouwarchitectuur.nl/nieuwsbrief

Ruimte voor innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren. Met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is ook terug te vinden in de serie hot topics die aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur voorafgaat.  

Innovatiecatalogus 2017

Met onder meer:

 • Innovatie Top 40
  En of de bouw innoveert! Peter Fraanje, directeur NVTB, maakte een selectie van ruim veertig recente innovaties in bouwproducten. Het overzicht geeft aan waar de accenten liggen in de realisering van de gebouwde omgeving.
   
 • Paviljoen uit naald en draad
  Het allernieuwste onderzoekspaviljoen van het ITKE in Stuttgart bestaat uit 151 gebogen elementen van beukenhout, gemonteerd tot een stijve dubbelgekromde schaalconstructie. In het hele paviljoen is geen metalen knoop te vinden; de 151 elementen zijn onderling met vingerverbindingen en draad aan elkaar verbonden.
   
 • De brug als ideaal testobject voor biocomposiet materialen
  Steeds meer mensen onderkennen dat de wereld in transitie is naar een nieuw tijdperk. De lineaire processen uit het industriële tijdperk worden in deze transitie vervangen door circulaire processen. In deze transitie hoort de verschuiving naar biobased materialen. In Nederland blijkt de brug een ideaal testobject.
   
 • De Microsoft Hololens, CO2-bindend bouwmateriaal, achthoekige heipaal, en meer...
  In ons dikste nummer ooit (140 pagina's!) vindt u een scala aan innovaties en nieuwe materialen. Van circulaire gevels en daglichtsystemen tot BIM-hologrammen en glasvezelbeton; dit is hét blad om op de hoogte te blijven van de nieuwste producten en materialen in de bouw.

Dit nummer lezen

Deze editie is verschenen op 6 januari 2017. U kunt dit nummer downloaden in  onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform?  Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl
Kosten: €25,- (exclusief BTW en verzendkosten)