Lopen Loont 4 juli Rotterdam: Samen werken aan integrale oplossingen die gezondheid, mobiliteit, bewegen, leefbaarheid en verblijven combineren. Zet samen een stap vooruit

Ruimte voor innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren. Met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is ook terug te vinden in de serie hot topics die aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur voorafgaat.  

#1 van 2017: Duurzaam Bouwen

Met onder meer:

 • Interview met architect Paul de Ruiter
  "De 'corporates', de grote ondernemingen, zetten nu maximaal in op duurzaamheid om een nieuwe visie op de wereld uit te dragen." Paul de Ruiter is met zijn gelijknamige architectenbureau al heel lang bezig met duurzaam bouwen, maar dan vanuit een geheel eigen idioom, met een mix van high tech en deep eco.
   
 • Hot topic: Onder water bouwen als antwoord op volle binnenstad
  Onder de Boerenweteringgracht in Amsterdam wordt momenteel, 9,5 meter onder het maaiveld, parkeergarage Albert Cuyp gebouwd. Want, zegt Bas Symons van Zwart & Jansma Architecten, de 'Nederlandse binnensteden zijn overvol'. Waar is wel ruimte? Onder het water.
   
 • Innovatie komt altijd van de burgers
  In het deelgebied Plantjevlag werd in verband met de crisis ruimte gegeven aan bijzondere bewonersinitiatieven, in de stille hoop dat daarmee de kavelverkoop weer zou worden aangejaagd. En dat werkte. Drie ambitieuze initiatieven gingen keihard aan het werk en pronken sindsdien als schoolvoorbeelden van duurzaam bouwen.
   
 • Top 10 biobased bouwen
  Architect Gie Steenput stelde tien voorbeeldige projecten op waar biobased bouwen centraal stond. Hij deelde deze projecten onder in vijf rubrieken: verbouwing en renovatie, nieuwebouw particuliar, utilitair en hoogbouw en interessante ontwikkelingen.

Dit nummer lezen

Deze editie verschijnt op 5 mei 2017. U kunt dit nummer downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform? Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl
Kosten: €25,- (exclusief BTW en verzendkosten)