Ruimte voor innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren. Met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is ook terug te vinden in de serie hot topics die aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur voorafgaat.  

Innovatiecatalogus 2018

Met onder meer:

 • Interview met Bernard Wientjes, voorzitter Taskforce Bouwagenda
  Bernard Wientjes merkt op dat er een revolutie in de bouw nodig is: het huidige innovatietempo ligt te laag. Ook pleit hij voor opschaling: “Grootschaligheid is broodnodig om de doelstellingen van het Klimaatakkoord en het Grondstoffenakkoord te halen.”
   
 • Bouwvakkers 2.0: robots en drones
  In het nieuwste paviljoen van ITKE en ICD werden de kracht en precisie van twee robots gekoppeld aan de reikwijdte en beweeglijkheid van een drone. De gerealiseerde overspanning in Stuttgart was met conventionele mallen niet mogelijk geweest. In dit artikel een kijkje in de voordelen, maar ook de nadelen, van deze bouwmethode.
   
 • Interview met Claudia Reiner, vicevoorzitter UNETO-VNI
  “Het bouwproces gaat op zijn kop. De installatietechniek is het uitgangspunt," aldus Claudia Reiner. De focus op de eindgebruiker speelt hier een grote rol in, maar anderzijds zijn er ook razendsnelle technologische ontwikkelingen die de installatietechniek opstuwen naar het centrum van het bouwproces.
   
 • Top 40 bouwinnovaties
  Peter Fraanje, bestuurslid stichting Booosting, verzamelde 40 innovaties die bijdragen aan een duurzame gebouwde omgeving, waaronder Nul-Op-De-Meterwoningen, Bouwdeck, de Tesla Powerwall, Built4U, de Buurtbatterij en meer.

Dit nummer lezen

Deze editie verscheen op 5 januari 2018. U kunt dit nummer downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform? Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl
Kosten: € 25,- (exclusief BTW en verzendkosten)