Heeft u iets met licht in de openbare ruimte? Kom dan ook op 16 november naar het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht.

Ruimte voor innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren. Met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is ook terug te vinden in de serie hot topics die aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur voorafgaat.  

#5 van 2017: Renovatie & Herstructurering

Met onder meer:

 • Interview met Robert Winkel, oprichter Mei Architects and Planners
  "Na jarenlange stilstand is de woningbouw booming. We staan voor een tweede wederopbouwperiode. Als de wiedeweerga moeten we nu de achterstand inhalen, zoals in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Woningbouw is nu de opgave."
   
 • Hot topic: wat (niet) te doen voor de Omgevingswet
  In de discussie over de Omgevingswet gaat het veel over de voordelen (en de kansen). Maar wat moet je minimaal doen om te voldoen aan de Omgevingswet? En wat gaat er mis als je niets doet? In dit artikel zet Maarten Hoorn van Platform31 in perspectief wat nu nodig is en hoe een externe partij hierop kan inspelen.
   
 • Circulariteit dwingt je op een andere manier over architectuur na te denken
  "Marktplaats is een nieuw soort bouwmaterialenhandel. Het aanbod is vele malen groter dan dat van de traditionele bouwmarkten." Architect Peter van Assche (Bureau SLA) maakte gebruik van materialen op Marktplaats om de Noorderparkbar te bouwen. Een inslaand succes.
   
 • Woningen renoveren naar Nul op de Meter
  Bestaande woningen renoveren naar Nul op de Meter komt op stoom. Aanjager is de vereniging Stroomversnelling. In dit artikel een rondgang langs drie projecten van Stroomversnelling en interviews met betrokken partijen en architecten.

Dit nummer lezen

Deze editie verscheen op 29 september 2017. U kunt dit nummer downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform? Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl
Kosten: € 25,- (exclusief BTW en verzendkosten)