Ruimte voor innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren. Met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is ook terug te vinden in de serie hot topics die aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur voorafgaat.  

#6 van 2017: Scholenbouw

Met onder meer:

 • Versnelling nodig in de scholenbouwopgave
  Waarom loopt de verduurzaming van scholen vast en hoe komen we uit de impasse? Gasthoofdredacteur Marco van Zandwijk maakt een rondgang langs deskundigen. "Huidige aanpakken zijn nu veelal versnipperd en kleinschalig, gericht op het beste maken van een suboptimale situatie," aldus Joanne Meyboom, directeur divisie Building Technologies Siemens en lid van de Taskforce Bouwagenda.
   
 • Hot topic: de Nederlandse stad op ooghoogte
  "Nederland het walhalla van aandacht voor de stad op ooghoogte noemen gaat misschien wat ver, maar vergeleken met andere landen hebben we wel degelijk een voorsprong." Dat schrijven de auteurs van deze hot topic, Jeroen Laven en Hans Karssenberg van STIPO en trekkers van het Stad op Ooghoogte netwerk. Een inzage in het boek The City at Eye Level: Lessons for Street Plinths.
   
 • IKC is een vrijplaats waar het kind leert te leven
  Staat het Integraal Kindcentrum (IKC) straks als een hype in het rijtje van de traditionele school, de brede school of de MFA? Als het aan Peter Vereijken en Henk Derks van Stichting Social Solutions ligt niet. "Een IKC is ontdaan van de schotten tussen instituten. De 'ophokplicht op 56 vierkante meter is passé."
   
 • Top 10: verduurzaamde onderwijsgebouwen
  De praktijk laat zien dat het kan! Schoolbesturen en gemeenten gaan steeds vaker voor een gezond, duurzaam en betaalbaar schoolgebouw. Marco van Zandwijk verzamelde tien voorbeelden die dit laten zien.

Dit nummer lezen

Deze editie verscheen op 23 november 2017. U kunt dit nummer downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform? Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl
Kosten: € 25,- (exclusief BTW en verzendkosten)